5 izvirnih načinov, kako presenetite svojega partnerja ali partnerico za Valentinovo

valentinovo2Verjamemo, da je težko najti dobro idejo za popestritev Valentinovega s svojo dušo dvojčico. Ponujamo vam nekaj izvirnih predlogov, kako se tega lotiti, da dan ne bo izpadel zlajnano.

1. Romantični ambient

Morda že prakticirate svečke in odišavljenost skozi vsakdan, morda pa tudi ne. Če jih ne, si vzamite čas na ta poseben praznik ljubezni, potrudite se vzpostaviti romantično vzdušje in ozračje, spremenite svetlobo, dišave, prehrano (priporočamo sadje, čokolado, lahko se tudi skupaj odpravita kuhat kakšno novo, eksotično jed), glasbo itd. Zmeraj obstajajo novi in novi načini, kako spremeniti ozračje oz. ambient – in s tem tudi razpoloženje.

2. Začinite posteljne dogodivščine

Če sta že dolgo par, sta se že zagotovo naveličala vsakdanje rutine v spalnici. Morda je Valentinovo pravi čas, da najdeta nove načine izvabljanja užitkov – morda je tudi čas za skupen nakup igračk za popestritev. Ni potrebna velika sprememba, včasih že kakšna malenkost popolnoma spremeni rutino in jo spremeni v nekaj svežega, še ne izkušenega.

3. Izlet v neznano

Lahko se zgodi, da spremembna okolja bistveno vpliva na pozabljenje hitrega tempa vsakdana in opustitev skrbi, ki vas mučijo in vam otežujejo odnos s partnerico oz. partnerjem. Že kratek sprehod v smer, ki je niste vajeni, v okolje, kjer še niste bili, lahko občutno izboljša počutje in odnos. Če pa vam ne povzroča veliko težav kreganje med vožnjo, se lahko v neznan kotiček odpravite z avtomobilom.

4. Napišite ji/mu pesem

Vaš protiargument se zdaj glasi: pa saj ne znam ničesar pametnega napisat. Veste kaj? Ne verjamemo vam. Prepričani smo, da vi od vseh ljudi najbolje poznate svojo partnerico oz. partnerja in da sami najbolje veste, kaj točno ji oz. mu odgovarja. Napišite par besed, povežite jih v stavke, ni potrebno, da ima pesem standardno obliko, tudi ni potrebno, da je pesem, lahko je misel, kratka zgodbica … Domišljija nima meja, zagotovo jih nima tudi vaša.

5. Skupaj naredita nekaj, kar še nikoli nista

To zdaj ne pomeni, da počnita nekaj, kar en že je, drugi pa ne. Saj vsi vemo, kako je, ko se lotimo nečesa novega, po možnosti adrenalinskega – ne pravim, da pojdita skakat iz letala (pojdita!), lahko se zgolj lotite kuharije nečesa novega. Obiska storitve, kjer še nista bila, npr. masažnega centra, zdravilišča. V glavnem, užitek ob izkušnji nečesa novega je zmeraj lepo deliti v dvoje.

Smo kaj pozabili?

Sporočite nam v komentarjih vaše ideje!

Sorodne vsebine:

Oznake: , , , Darila za valentinovo, Valentinovo v dvoje


Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)


Paulo Coelho: 11 minut (odlomek)

Odlomek iz knjige 11 minut, ki govori o ljubezni in svobodi.

Misli o ljubezni apostola Pavla

Verni in neverni se lahko strinjamo, da je 1. pismu Korinčanom 1Kor 13,1-13, ki ga je napisal apostol Pavel,...

Kahlil Gibran: O ljubezni

Ena najlepših "prerokb" o ljubezni.

Najlepše ljubezenske misli vseh časov

Izbrane ljubezenske misli in citati, ki navdihujejo in vračajo vero v ljubezen.

Kaj je ljubezen?

Na vprašanje kaj je ljubezen odgovarjajo otroci mladi 4-8 let.

Romantične ideje 1.del

Zbirka romantičnih idej in presenečenj za moške, ki želijo osrečiti svoje ljubice.

Kaj podarjeno cvetje pove o vajinem odnosu?

Jezik rastlin je zelo preprost in veliko več pove o tipu, kot bi sam želel. Če te zanima kako...

11 obveznih pripomočkov najbolj vroče noči

Preberi kako lahko z preprostimi pripomočki ustvariš nepozabno, vročo noč.

5 najbolj ženstvenih parfumov – za valentinove avanture

Eden izmed temeljev umetnosti zapeljevanja je dobro izbran, zapeljiv vonj. Preberi katero dišavo izbrati za Valentinovo. Parfum je lahko...

Najbolj romantična evropska mesta

Zbrali smo nekaj evropskih mest, ki so znana po njihovem romantičnem vzušju, zato so lahko odlična počitniška lokacija za...