Izbor najbolj romantičnih filmov

Vsi poznamo že neskončnokrat videno Holywoodsko formulo uspešne ljubezenske zgodbe: lepa dekleta, očarljivi moški, ter manjši konflikt, iz katerega nastane srečen konec. Za Valentinovo iščemo prav takšen film. Kateri so najbolj romantični filmi vseh časov?

TOP 10 najbolj romantičnih filmov vseh časov!

#10. Seven pounds – Sedem duš (2008)

Vznemirljiva in napeta pripoved o moškem z mučno skrivnostjo, ki se na poti odrešitve odloči spremeniti življenja sedmih tujcev. Ko se načrt začne uresničevati, ga ne more spremeniti. Oziroma vsaj tako misli. Kajti Ben Thomas sploh ne pričakuje, da se bo zaljubil v enega od neznancev – in da ga bo prav ta neznanka začela spreminjati. Sedem duš je pretresljiva, skrivnostna in nepričakovana ljubezenska zgodba, ki zastavlja provokativna vprašanja o življenju in smrti, obžalovanju in odpuščanju, o tujcih in prijateljstvih, ljubezni in odrešitvi – in sledi vezem, ki povezujejo usode vseh ljudi na presenetljive načine.

Ta film spada med tiste ob katerih se marsikdo razjoče, zato če iščeta film zgolj za razvedrilo, izberita raje katerega drugega.

#9. Remember Me – Ne pozabi me (2010)

V romantični drami Ne pozabi me Robet Pattinson igra Tylerja, uporniškega mladeniča v New Yorku, ki ima z očetom, odkar je tragedija razklala družino, napete odnose. Tyler si ni mislil, da utegne kdorkoli razumeti, kaj preživlja, dokler nekega dne po nenadnem obratu usode ne sreča Ally. Ljubezni se najmanj nadeja, a Allyina energija ga nepričakovano ozdravi in navdahne, in tako se počasi zaljubi vanjo. Skozi to ljubezen sčasoma najde srečo in smisel svojega življenja. Kmalu na plan pridejo skrivnosti in v zraku je tragedija; tisto, kar ju je združilo, zdaj grozi, da ju razdvoji.Film, ki se dogaja poleti 2001, prinaša nepozabno zgodbo o ljubezni, moči družine in pomembnosti strastnega uživanja slehernega dne življenja.

love actually#8 Love Actually – Pravzaprav ljubezen (2003)

Samski predsednik vlade se takoj ko vstopi v Downing Street 10 zaljubi v prijetno članico osebja. Pisateljzbeži na jug Francije, da bi pozdravil svoje strto srce, v jezeru pa najde svojo novo ljubezen…Srečno poročena ženska začuti, da se z možem oddaljujeta…Nevesta (sprejema hladnokrvnost moževega najboljšega prijatelja kot nekaj, česar ni…Osnovnošolec skuša pridobiti pozornost najbolj nedosegljive punce na šoli…Ovdoveli očim se skuša ujeti s sinom, ki ga komaj pozna…Nesrečno zaljubljena punca se bori za svojo dolgo negovano in neizrečeno ‘službeno ljubezen’…Ostarela, lahkomiselna rock zvezda  se skuša ob koncu svoje kariere brezkompromisno vrniti na sceno…Ljubezen povzroča zmedo v življenju vseh.

#7 Stardust – Zvezdni prah (2007)

V zaspani angleški vasici Wall, ki je ime dobila po zidu, ki obdaja vas in jo varuje pred nadnaravnim vzporednim svetom na oni strani, mladi Tristran najlepši deklici v vasi, katere srce bi si rad pridobil, obljubi, da ji bo prinesel padlo zvezdo. Če hoče izpolniti obljubo, mora Tristran prestopiti zid in vstopiti v skrivnostno kraljestvo, ki ga razsvetljuje neskončna čarovnija in žive legende, katerih del bo kmalu postal tudi sam.V tem fantastičnem kraljestvu, imenovanem Stormhold, Tristan odkrije, da padla zvezda ni to, kar je mislil, pač pa mlada ženska, poškodovana po svojem kozmičnem padcu. Zdaj je v veliki nevarnosti, saj jo iščejo silne moči, od kraljevih spletkarskih sinov, ki jima lahko le ona zagotovi prestol, do srhljivo močne čarovnice, ki hoče z zvezdo doseči večno mladost in lepoto.

Prava romantična pravljica za vse tiste ki ljubite fantazijo in čarovnijo. Zagotovo se bosta nasmejala!

#6 The Notebook (2004)

V domu ostarelih starejši moški prebira knjigo starejši ženski. Zgodba, ki ji jo bere govori o mladem zaljubljenem paru Ally in .  ki se spoznata na karnevalu. Allie-jini starši ne dovoljujeta zveze in da bi ju ločila, pošljeta Ally stran. Po nekaj letih čakanja na fantova pisma se Allie zaroči, vendar stare ljubezni me more pozabiti in morala bo se odločiti katerega bo izbrala.

The Notebook je zares vreden ogleda. Je eden tistih redkih romantičnih filmov ob katerem se tudi moški raznežijo.

#5 Across The Universe (2007)

Ljubezenska zgodba o britanskem fantu in ameriškem dekletu, postavljena v čas družbenih prevratov v 60. letih 20. stoletja.
Romantični muzikal, ki zgodbo pripoveduje predvsem s pesmimi Beatlov, ki jih izvajajo filmski junaki. Mladenič iz Liverpoola pride v času vietnamske vojne v ZDA, da bi našel svojega očeta. Znajde se v newyorškem okrožju Greenwich Village, kjer se zaljubi v mlado Američanko, ki je odrasla v varnem zavetju predmestja. Skupaj izkusita burne spremembe konec 60. let prejšnjega stoletja.

Zares dober film za vse tiste, ki ne marajo klasičnin hollywoodskih filmov. Je pa zgodba izredno romantična. Ljubitelji Beatlov pa ga nikaor ne smejo izpustiti.

mesto angelov#4 City Of Angels – Mesto angelov (1998)

Film Mesto Angelov je eden najlepših filmov vseh časov. Je film po katerem se boste vprešali: Ai sploh vem kaj je to ljubezen? Zgodba se odvija v Los Angelesu, kjer se angel Seth zaljubi v žensko Maggie. Zgodba je tragična, saj ljubezen med ljudmi in nesmrtnimi bitji je nemogoča. Vendar se angel ne more upreti ljubezni, ki jo čuti do Maggie, zato se odloči, da bo postal smrtnik…

Prečudovit film, dobra igralca in zgodba ki seže do srca. Če ga še nista videla, poglejta si ga letos za Valentinovo!

#3 P.S. I Love You – P.s. Ljubim te (2007)

Holly Kennedy je lepa in pametna ženska, poročena z ljubeznijo svojega življenja – strastnim, zabavnim in vihravim Ircem Gerryem. Ko Gerry nekega dne zaradi bolezni nenadoma umre, postane Holly brezvoljna. Edini, ki bi ji lahko pomagal, je namreč človek, ki ga več ni, saj nihče ne pozna Holly bolje, kot jo je poznal Gerry. Še dobro, da je pred smrtjo naredil načrte … Pred smrtjo je Gerry Holly napisal vrsto pisem, ki ji bodo pomagala prebroditi žalost in na novo odkriti samo sebe. Gerryjeve besede so vodič, ki Holly popelje na ganljivo, razburljivo in zabavno popotovanje v zgodbi o poroki, prijateljstvu, in o tem, kako lahko močna ljubezen preobrne končnost smrti v nov začetek življenja.

#2 Walk to remember (2001)

Romantična drama je posneta po romanu Nicholasa Sparksa. Jamie Sullivan je pridna dijakinja, ki se ne meni za to, kaj si drugi mislijo o njej. Landon Carter je med najbolj priljubljenimi fanti na šoli in se mu ne sanja, kaj bo počel po maturi. Poleg tega rad vsake toliko ušpiči kakšno potegavščino. Ko nekega dne zabrede v resne težave, mora za kazen sodelovati v šolski predstavi. Tako veliko časa preživi z Jamie, čeprav noče, da bi ga drugi videli z njo. Oba sta presenečena, ko njuno poznanstvo kmalu preraste v ljubezen. Landon z Jamie ob sebi postaja boljši človek, nato pa se mora soočiti z bolečo resnico, da njegova ljubljena umira.

#1 A Lot Like Love – Več kot ljubezen (2005)

Romantična komedija se loteva ljubezni na svež in sodoben način. Oliver in Emily, fant in dekle pri 20. letih se razlikujeta kot noč in dan. Njuno prvo srečanje je nepričakovano in strastno… in pri tem tudi ostane. V naslednjih sedmih letih se večkrat srečata. Je njuno razmerje le prijateljsko ali kaj več? Je na vidiku še ena ljubezenska katastrofa? Se med njima plete morda kaj več kot ljubezen?

Zgodba se začne na letališču, ko se srečata zadržani Oliver in svobodomiselna Emily. Njegove sanje so postati uspešen poslovnež z velikim podjetjem, dobrim avtom in lepo ženo, ona pa načrtov za prihodnost sploh nima. Drzna in divja gre iz ene skrajnosti v drugo. Oliver in Emily več kot očitno nista ustvarjena drug za drugega. Ali pač?
Čeprav gresta vsak svojo pot, se ne moreta pozabiti. Njune poti se večkrat križajo. Nekaj nerazložljivega ju nezadržno vleče skupaj. Njuni skupni trenutki so polni smeha, zanimivih pogovorov in tolažilnih besed, ko jima gre slabo.

Sorodne vsebine:

Oznake: , , , Ljubezen, Romantika

6 Komentarjev to “Izbor najbolj romantičnih filmov”
 1. [...] na romantične komedije! To boš lahko gledala tudi z prijateljico. Rajši si izposodita nek erotični film – nič ni [...]

 2. Angel says:

  Dober izbor!! Jaz bi le vrstni red zamenjal.

 3. tečaj says:

  Če bi vse to hotel pogledat, bi moglo Valentinovo trajat vsaj teden dni

 4. Pistacija says:

  Priporočam še:

  - Elizabetown
  - Chocolate
  - Dirty Dancing
  - Titanic
  - Notting Hill
  - Legends of the Fall

  Drugače pa The Notebook je najlepši fil vseh časov!

 5. Ana says:

  The Notebook res zmaga!

  Tečaj – ne rabiš vseh pogledat naenkrat…Dan ljubezni je lahko večkrat na leto! :P

Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)


Paulo Coelho: 11 minut (odlomek)

Odlomek iz knjige 11 minut, ki govori o ljubezni in svobodi.

Misli o ljubezni apostola Pavla

Verni in neverni se lahko strinjamo, da je 1. pismu Korinčanom 1Kor 13,1-13, ki ga je napisal apostol Pavel,...

Kahlil Gibran: O ljubezni

Ena najlepših "prerokb" o ljubezni.

Najlepše ljubezenske misli vseh časov

Izbrane ljubezenske misli in citati, ki navdihujejo in vračajo vero v ljubezen.

Kaj je ljubezen?

Na vprašanje kaj je ljubezen odgovarjajo otroci mladi 4-8 let.

Romantične ideje 1.del

Zbirka romantičnih idej in presenečenj za moške, ki želijo osrečiti svoje ljubice.

Kaj podarjeno cvetje pove o vajinem odnosu?

Jezik rastlin je zelo preprost in veliko več pove o tipu, kot bi sam želel. Če te zanima kako...

11 obveznih pripomočkov najbolj vroče noči

Preberi kako lahko z preprostimi pripomočki ustvariš nepozabno, vročo noč.

5 najbolj ženstvenih parfumov – za valentinove avanture

Eden izmed temeljev umetnosti zapeljevanja je dobro izbran, zapeljiv vonj. Preberi katero dišavo izbrati za Valentinovo. Parfum je lahko...

Najbolj romantična evropska mesta

Zbrali smo nekaj evropskih mest, ki so znana po njihovem romantičnem vzušju, zato so lahko odlična počitniška lokacija za...