Moški nasveti in ženska kritika

Moški zmotno menijo, da ženske čutijo in se sporazumevajo in se odzivajo na enak način kot oni. Tudi pri ženskah ni nič drugače. (John Gray)

Najpomembnejša in najpogostejša pritožba žensk je, da jih moški ne znajo poslušati. Moški posluša žensko nekaj minut, ugotovi, zakaj se razburja, ji pokroviteljsko ponudi rešitev in pričakuje, da se bo takoj počutila mnogo bolje. Ko pa opazi, da njegove ljubeznivosti ne ceni, je popolnoma zbegan. Ne glede na to, kako pogosto mu reče, naj jo vendar posluša, je on ne razume. Vedno znova jo spravi v slabo voljo. Medtem, ko ona želi sočutje, on meni, da potrebuje nasvet.

Najpomembnejša in najpogostejša pritožba moških je, da jih ženske poskušajo neprestano spreminjati. Če ženska ljubi moškega, mu hoče pomagati pri njegovem razvoju. Čuti dolžnost, da mu pove, kaj vse bi lahko napravil bolje. Ustanovi hišni »izboljševalni odbor«, on pa je glavni predmet njenega dela. Njeno pomoč lahko zavrača kolikor hoče, ona ostane močna. Ne uide ji nobena priložnost, da bi mu nebi pomagala ali mu svetovala, kaj naj stori. Meni da je skrbna, toda moški se čuti nadzorovanega. Ljubše bi mu bilo, če bi ga sprejela takšnega, kot je.

Obe težavi lahko dokončno rešita le z odgovorom na vprašanji, zakaj moški ponujajo rešitve in zakaj ženske poskušajo izboljšati moške.

Prav tako kot moški najde zadovoljstvo, če problem reši v vseh podrobnostih, se ženska sprosti tako, da govori o vseh podrobnostih problemov, ki jo težijo. (John Gray)

Moška samozavest je določena s sposobnostjo ustvariti rezultate.

Ker moški sam obvladuje svoje težave, ne čuti potrebe, da bi govoril o njih, razen če potrebuje strokovni nasvet. Misli si: »Zakaj bi kogarkoli vpletal, ko sem temu sam kos?« Svoje težave zadrži zase, razen v primeru, če potrebuje nasvet. Prositi za nasvet, kadar znaš stvar opraviti sam, je znamenje nemoči.

Žensko samozavest določajo čustva in kakovost njenih odnosov.

Moškemu je vse to težko razumeti. Žensko izkušnjo druženja in razumevanja najlažje spozna, če jo primerja s svojim zadovoljstvom, ki ga občuti ob zmagi na kaki tekmi, ob dosegu cilja ali rešitvi problema.

Moška in ženska govorica uporabljata sicer iste besede, toda moški jih drugače tolmačijo in pojmujejo kot ženske. (John Gray)

Ženske govorijo, da bi neko stvar RAZKRILE. Besede jim služijo za SPORAZUMEVANJE in USVARJANJE BLIŽINE s sogovornikom. Ob tem je POSLUŠANJE enako pomembno kot PRIPOVEDOVANJE. Moški govorijo, da bi neko stvar PRIKRILI. O odnosih in čustvih se najraje sploh NE pogovarjajo. Besede jim služijo kot varovalo pred temami, ki so preveč osebne ali preveč zamotane. S svojim govorjenjem želijo svetu (predvsem kolegom iz Jupitra in dekletom iz Saturna) predvsem povedati, da so čisto v redu. Njihova najboljša obramba niso besede, marveč MOLK. Ko jim enkrat uspe postaviti si tak OBRAMBNI ZID MOLKA, ga je ZELO težko prebiti. Problemov se raje lotevajo z dejanji kot z besedami.

Moški poskuša spremeniti čustva ženske, ko se ta jezi, s tem da zavzame pokroviteljsko držo in ji ponuja rešitve, ki zanikajo vrednost njenih čustev.Ženska poskuša spremeniti obnašanje moškega, ko ta naredi napako, s tem, da mu ponuja predloge izboljšav, nasvete ali kritiko.

Sorodne vsebine:

Oznake: , Ljubezen


Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)


Paulo Coelho: 11 minut (odlomek)

Odlomek iz knjige 11 minut, ki govori o ljubezni in svobodi.

Misli o ljubezni apostola Pavla

Verni in neverni se lahko strinjamo, da je 1. pismu Korinčanom 1Kor 13,1-13, ki ga je napisal apostol Pavel,...

Kahlil Gibran: O ljubezni

Ena najlepših "prerokb" o ljubezni.

Najlepše ljubezenske misli vseh časov

Izbrane ljubezenske misli in citati, ki navdihujejo in vračajo vero v ljubezen.

Kaj je ljubezen?

Na vprašanje kaj je ljubezen odgovarjajo otroci mladi 4-8 let.

Romantične ideje 1.del

Zbirka romantičnih idej in presenečenj za moške, ki želijo osrečiti svoje ljubice.

Kaj podarjeno cvetje pove o vajinem odnosu?

Jezik rastlin je zelo preprost in veliko več pove o tipu, kot bi sam želel. Če te zanima kako...

11 obveznih pripomočkov najbolj vroče noči

Preberi kako lahko z preprostimi pripomočki ustvariš nepozabno, vročo noč.

5 najbolj ženstvenih parfumov – za valentinove avanture

Eden izmed temeljev umetnosti zapeljevanja je dobro izbran, zapeljiv vonj. Preberi katero dišavo izbrati za Valentinovo. Parfum je lahko...

Najbolj romantična evropska mesta

Zbrali smo nekaj evropskih mest, ki so znana po njihovem romantičnem vzušju, zato so lahko odlična počitniška lokacija za...