Sam/a na dan ljubezni

Praznovanje Valentinovega ni omejeno na zaljubljene parčke, temveč vključuje vse tiste, ki jih imamo radi. Naj bodo to naši starši, sorodniki, otroci, prijatelji, ali pa naš kuža. Mediji so nam narisali ta praznik kot dan zaljubljencev, oglasi pa kot potrošniški praznik. Valentinovo je v izvoru praznik ljubezni. Ljubezen pa lahko občutimo na različne načine in do različnih ljudi.
Tudi če ste letos samski, ali pa je vaš partner na službenem potovanju si lahko ustvarite nepozaben dan. Zbrali smo vam nekaj praktičnih nasvetov za zares čarobno Valentinovo.

1. Preživite Valentinovo v družinskem krogu

Hiter utrip sodobnega življenjskega tempa nam pogosto pusti premalo časa za svoje domače. Zakaj jih ne bi osrečili za Valentinovo? Lahko naredite domačo zabavo, greste skupaj ven, ali pa si skupaj pogledate kakšen film v kinu. Če imate otroke jih lahko razveselite s skupno igro, ustvarjanjem ali peko peciva.

2. Praznujte s samskimi prijatelji

To je zagotovo dobra izbira. Zakaj ne bi šli skupaj s prijatelji ven med ljudi? Valentinovo je zelo čaroben dan! Če ne boste tega ravno pričakovali in se boste prepustili energiji tega dne, obstaja možnost, da boste pravega/pravo spoznali ravno na ta dan.

3. Osrečite nekoga

Valentinovo je odlična priložnost, da ponudimo pomoč tistim, ki jo zares potrebujejo. Lahko obiščete bolnico, sirotišnico ali dom za ostarele ter poskusite privabiti nasmešek na obraz tistih, ki nimajo nikogar. Pred tem je seveda dobro, če prej pokličete in se z osebjem za to tudi dogovorite. Sreča in hvaležnost vseh, ki potrebujejo ljubezen, bo zagotovo pogrela tudi vaše srce. Če želimo osrečiti sebe je najlažja pot do tega, da osrečimo druge.

4.Preživite nekaj časa sami s sabo

Glede na to, da  dnevi minevajo v vedno hitrejšem ritmu, nikoli ne škodi, če si vzamemo nekaj časa zgolj zase, se sprostimo in uživamo v tišini z npr., dobro knjigo za katero drugače ne najdemo časa. Danes si privoščite sproščujoče užitke in razvavajte svojo dušo ter telo s kopeljo, dobro hrano, zabavno knjigo ali filmom. Najbolj pomembno je tako ali tako to, da imate radi sami sebe! Zato si podarite čudovit dan!
Želimo vam nepozabno Valentinovo!

Sorodne vsebine:

Oznake: , , Valentinovo, Valentinovo za samske


Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)


Paulo Coelho: 11 minut (odlomek)

Odlomek iz knjige 11 minut, ki govori o ljubezni in svobodi.

Misli o ljubezni apostola Pavla

Verni in neverni se lahko strinjamo, da je 1. pismu Korinčanom 1Kor 13,1-13, ki ga je napisal apostol Pavel,...

Kahlil Gibran: O ljubezni

Ena najlepših "prerokb" o ljubezni.

Najlepše ljubezenske misli vseh časov

Izbrane ljubezenske misli in citati, ki navdihujejo in vračajo vero v ljubezen.

Kaj je ljubezen?

Na vprašanje kaj je ljubezen odgovarjajo otroci mladi 4-8 let.

Romantične ideje 1.del

Zbirka romantičnih idej in presenečenj za moške, ki želijo osrečiti svoje ljubice.

Kaj podarjeno cvetje pove o vajinem odnosu?

Jezik rastlin je zelo preprost in veliko več pove o tipu, kot bi sam želel. Če te zanima kako...

11 obveznih pripomočkov najbolj vroče noči

Preberi kako lahko z preprostimi pripomočki ustvariš nepozabno, vročo noč.

5 najbolj ženstvenih parfumov – za valentinove avanture

Eden izmed temeljev umetnosti zapeljevanja je dobro izbran, zapeljiv vonj. Preberi katero dišavo izbrati za Valentinovo. Parfum je lahko...

Najbolj romantična evropska mesta

Zbrali smo nekaj evropskih mest, ki so znana po njihovem romantičnem vzušju, zato so lahko odlična počitniška lokacija za...