Podarite knjigo

Valentinovo je tako rekoč pred vrati, vsak od nas ve,  koga želi osrečiti za Valentinovo, zna pa se zaplesti pri izbiri darila. Knjiga je izredno lepo darilo, če vaša draga ali dragi rad bere.

Trilogija Petdeset odtenkov

Gre za zelo vročo trilogijo, ki osvobaja predsodkov in zasvoji bralca. Pozor, posledice branja so lahko zelo nepredvidljive na seksualnem področju! :)

1. Petdeset odtenkov sive je erotična zgodba o študentki književnosti Anastaziji, ki jo ob intervjuju bogatega in mladega podjetnika Christiana Greya osvoji želja po tem moškem. Anastazija ga osvoji, vendar ima Grey svoje pogoje. Anastazija spoznava njegovo želja po kontroli, njegovi strahove in skrivnosti.  Knjiga bralca osvoji in gani in zagotovo pusti svojevrsten pečat.

2. Petdeset odtenkov teme je nadaljevanje uspešnice. Anastazija zaradi temačnih skrivnosti Greya razdre razmerje. Vendar poželenje do mladega podjetnika ne pojenja. Njuno razmerje postavljata na novo, na drugačnih temeljih. S tem pa izve še več temačnih podrobnosti, ki mučijo Christiana. Njegovi demoni so še kako živi in njuna zgodba se neprestano zapleta, ter na koncu privede do zelo presenetljivega zaključka knjige.

3. Petdeset odtenkov svobode

Anastazija ima vse Denar, strast in ljubezen in vendar se uresničijo njeni najhujši strahovi… Več pa mislim da pred branjem ne smem napisati :)

petdeset-odtenkov

 

Prevzetnost in pristranost

Gre za nekoliko starejšo knjigo, nastala je leta 1813 pod peresom pisateljice Jane Austen. Opisuje življenje angleških plemičev ter v ospredje predstavlja predvsem položaj žensk v tem času, njihovo odvisnost od moškega in nemoč odločanja o lastni usodi. Protagonistka zgodbe je Elisabeth (pristranost), ki se odloči zavrniti poroko,  kljub temu, da bi jo materialno preskrbela.

prevzetnostinpristranost

Pisma Nori

Gre za eno največjih ljubezenskih klasik iz dvajsetega stoletja. James Joyce je spoznal rdečelasko Noro Barnacle. Pisma ji je pisal med letoma 1904 in 1912, njegova muza pa je bila navdih tudi za roman Ulikses. Pisma Nori so odlična za branje po obrokih, za branje ob večerih…

pismanori

Dvignite se!

Ta knjiga sicer nima poudarka na romantiki, vendar jo predlagamo predvsem v duhu aktualnega dogajanja v Sloveniji. Tema knjige je ljubezen do sebe in bljižnjih ter do sočloveka. Gre za poziv mladim k nenasilnem uporu 94 letnega francoskega avtorja  Hessela in ponuja zelo kritičen vpogled do družbe v kateri živimo. Knjiga je idealno darilo za vse, ki so se morebiti udeležili katerega od nedavnih protestov in jih zanima poglobljen vpogled v težave sodobne družbene ureditve.

dvignite-se

Delite tudi vaše ideje z ostalimi obiskovalci v komentarjih!

 

Sorodne vsebine:

Oznake: , , , , Darila za valentinovo


Komentiraj

(obvezno)

(obvezno)


Paulo Coelho: 11 minut (odlomek)

Odlomek iz knjige 11 minut, ki govori o ljubezni in svobodi.

Misli o ljubezni apostola Pavla

Verni in neverni se lahko strinjamo, da je 1. pismu Korinčanom 1Kor 13,1-13, ki ga je napisal apostol Pavel,...

Kahlil Gibran: O ljubezni

Ena najlepših "prerokb" o ljubezni.

Najlepše ljubezenske misli vseh časov

Izbrane ljubezenske misli in citati, ki navdihujejo in vračajo vero v ljubezen.

Kaj je ljubezen?

Na vprašanje kaj je ljubezen odgovarjajo otroci mladi 4-8 let.

Romantične ideje 1.del

Zbirka romantičnih idej in presenečenj za moške, ki želijo osrečiti svoje ljubice.

Kaj podarjeno cvetje pove o vajinem odnosu?

Jezik rastlin je zelo preprost in veliko več pove o tipu, kot bi sam želel. Če te zanima kako...

11 obveznih pripomočkov najbolj vroče noči

Preberi kako lahko z preprostimi pripomočki ustvariš nepozabno, vročo noč.

5 najbolj ženstvenih parfumov – za valentinove avanture

Eden izmed temeljev umetnosti zapeljevanja je dobro izbran, zapeljiv vonj. Preberi katero dišavo izbrati za Valentinovo. Parfum je lahko...

Najbolj romantična evropska mesta

Zbrali smo nekaj evropskih mest, ki so znana po njihovem romantičnem vzušju, zato so lahko odlična počitniška lokacija za...